Zuiderkerk

Zuiderkerk is een Kerk gelegen aan Beulekampersteeg 5 in Putten.

Meer informatie over Zuiderkerk in Putten

Vijftig jaar geleden werd de Zuiderkerk in Huinen geopend. Op 19 mei 1965 vond de eerste kerkdienst plaats, geleid door ds. C. van Bart. Het kerkmeubilair, waaronder de banken en de preekstoel, is gemaakt van verschillende houtsoorten zoals Ramin en Wengé. Het orgel is gebouwd door de Firma J. de Koff & Zoon en in 1982 uitgebreid door de Firma Ernst Leeflang. In het verenigingsgebouw in Huinen werden voorheen kerkdiensten gehouden, maar deze werden verplaatst naar de nieuwe Zuiderkerk vanwege ruimtegebrek en de afstand tot het dorp. Het verenigingsgebouw bood plaats aan ongeveer 150-200 kerkgangers, maar had geen geluidsversterking en er werden geen doop, Avondmaal of huwelijksdiensten gehouden. De laatste kerkdienst in het verenigingsgebouw vond plaats op 16 mei 1965. Er waren ook plannen geweest om een kerk te bouwen in Huinen na de oorlog, maar deze gingen uiteindelijk niet door.

Wil je weten wat Zuiderkerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Zuiderkerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Zuiderkerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Zuiderkerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Putten. Opzoek naar Zuiderkerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Zuiderkerk

Bezoekers bekeken ook